Mathilda utmärkte sig på K-märkt i Stockholm!

 

meny

 

I onsdags var det stor festmiddag på Jens Dolks nya restaurang K-märkt/Garnisonen i Stockholm. Det var organisationen Livsmedelsföretagen som hade event. Under dagen delades bl a priset till årets exportföretagare ut av Prins Carl Philip och det var många intressanta föredrag.

På kvällen hade Jens Dolk komponerat en specialmeny för de ca 250 gästerna. Det var en smakresa genom Sverige och både mat och dryck var lokalproducerat. Som enda svenskt vin bjöds Villa Mathilda Cuvée till rätter som Kycklinglever från Knäred, Citronrökt Jämtlandsröding med löjrom samt Matjesill från Klädesholmen.

I övrigt serverades under kvällen Whisky från Mackmyra, Gin från Härnö, öl från olika mikrobryggerier samt äppelmust. Dessutom en söt Iscider från Brännland. Den senare bjöds till den vackra desserten som först serverades på Nobelmiddagen 2014.

Vi känner oss stolta och hedrade över att blivit utvalda att representera svensk vinodling vid detta speciella tillfälle.

 

nobeldessert

kmärkt logga