Vinmässa på Aludden Prôvidore

 

IMG_0861Vid sjön Aspen i Lerum ligger Aludden Providore. En restaurang med vackert läge och utsökt, modern mat. Dock är det verkligt unika att man har en sällsynt engagerad sommelier som erbjuder gästerna trevliga vinprovningar och dessutom är fascinerat av svenskt vin!

Mattias Säfwenberg tog initiativet till en vinmässa med bara svenska viner som ägde rum i samband med kommunens event “Växtrum”som handlar mycket om miljö och hållbarhet.

På vinmässan, som ägde rum 5 juni, ställde fyra svenska vingårdar upp; Klagshamn, Åhus Vingård, Gute Vin och Villa Mathilda. Det var en mycket trevlig tillställning där man fick träffa alla slags vinintresserade personer, från sommelierer och vinimportörer till vanliga konsumenter.

Många nyttiga kontakter knöts, så det är bara att tacka Mattias för initiativet och önska Aludden all lycka framöver!